"ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ" ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

        Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στην εκδήλωση "Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά 2022 " που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Χανίων ,με την ομάδα της ΣΤ’ τάξης "Δυναμίτες".

Οι μαθητές μας με ιδιαίτερο μεράκι και ενθουσιασμό κατασκεύασαν την Δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα και την παρουσίασαν στην εκδήλωση, διδάσκοντας σε μικρούς και μεγάλους τη λειτουργία της αλλά και τον συμβολισμό της. Ταυτόχρονα έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν το πείραμα ,μοιράζοντας τους πλαστικές κούπες που είχαν ετοιμάσει για όλους! Η «δίκαιη κούπα», η οποία χρονολογείται περίπου από τον 6ο αιώνα π.Χ., είναι ένα αριστούργημα της υδραυλικής τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και ένα μέσο διδαχής. Πέρα από τον περιορισμό της κατανάλωσης κρασιού μέσα από ένα «έξυπνο ποτήρι», ο Πυθαγόρας ήθελε να διδάξει στους μαθητές του την εγκράτεια και την τήρηση του μέτρου. Εκτός από συμμετέχοντες, οι μαθητές ήταν και επισκέπτες των άλλων χώρων εργασίας. Έτσι , είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους πάγκους των άλλων σχολείων, να δουν τα πειράματά τους και να συνομιλήσουν με τους συνομήλικούς τους και πειραματιστές . Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες!!!
Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και την περιφερειακή σύμβουλο δήμου Πλατανιά κ. Σοφία Μαλανδράκη, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους συμμετείχαν!!!
"Δυναμίτες", με το καλό και στην επόμενη συμμετοχή σας!!!

 

Η "δίκαιη κούπα"


  

Οι κούπες για να πειραματιστούν οι επισκέπτες της εκδήλωσης



 

Οι "Δυναμίτες"  προετοιμάζονται για την εκδήλωση




Το στήσιμο του χώρου παρουσίασης του σχολείου μας


 

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης μαζί με τους "Δυναμίτες" , τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Γιακουμάκη και τον εκπαιδευτικό της τάξης κ. Μάνθο Μακαρώνα  


 

"Οι Δυναμίτες " μαζί με την περιφερειακή σύμβουλο κ. Σοφία Μαλανδράκη, τον εκπαιδευτικό των μαθητών κ. Μάνθο Μακαρώνα και τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Γιακουμάκη



 
    Οι "Δυναμίτες" 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ