ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ' ΚΑΙ Δ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ

      Την Πέμπτη που μας πέρασε οι μαθητές της Γ' και Δ' τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Σχολειό του Δάσους " Καριάτζουλες",  που βρίσκεται στην Κάνδανο. Εκεί μας περίμεναν  η Νεφέλη κι ο Μανώλης, οι συντονιστές και δημιουργοί του σχολειού , οι οποίοι ανέλαβαν να μας "ξανα συστήσουν" με κάποια υλικά της φύσης. Έτσι, αφού συντονιστήκαμε ως ομάδα και μάθαμε κάποια πράγματα για τον χώρο που βρισκόμασταν, αναλάβαμε να υποδεχτούμε τον ερχομό των πουλιών, τον ερχομό της άνοιξης. 

      Χρησιμοποιώντας υλικά της φύσης, όπως χώμα, νερό και ξερά φύλλα φτιάξαμε οικολογικές φωλιές για τα πουλιά,  ενώ με υλικά όπως μήλα, σπόρια και λίγο σπάγκο, φτιάξαμε οικολογικές τα'ί'στρες για τους φτερωτούς μας επισκέπτες. Στη συνέχεια ακολούθησε παιχνίδι ανακάλυψης και ξεκούραση. 

      Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές μας ένιωσαν μεγάλη χαρά για τις δημιουργίες τους , καθώς όχι μόνο δημιούργησαν με υλικά της φύσης για να τα "παραχωρίσουν" στη φύση, αλλά αποκόμισαν και λίγη από την αίσθηση της σύνδεσης του ανθρώπου με το χώμα, το νερό, τα δέντρα και άλλα. 

      Αυτή η εκδρομή ήταν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εκδρομή, διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες, μια εμπειρία που αξίζει να τη βιώνουν πιο συχνά τα παιδιά, ώστε να καλλιεργήσουν την ιδέα ότι η φύση είναι το σπίτι του ανθρώπου και οφείλουμε να τη σεβόμαστε και να την προστατεύουμε!!  





 
















 

     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ