ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

          Λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid19 για το δεύτερο κύμα του ιού, ανακοινώθηκε επίσημα το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων (όπως και των νηπιαγωγείων) για δύο εβδομάδες. Έτσι, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, από την αρχή της εβδομάδας θα ισχύσουν τα εξής: 

        Από την Δευτέρα 16/ 11/ 2020 οι μαθητές δεν θα έρθουν στο σχολείο για δύο εβδομάδες.

       Την ίδια μέρα από τις 9 το πρωί ξεκινά η εκπαιδευτική τηλεόραση "Μαθαίνουμε από το σπίτι" στο κανάλι της ΕΡΤ. Θα μεταφερθείτε απευθείας στο κανάλι πατώντας εδώ.

       Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση μέσω κάμερας , όπου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θα ξεκινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα. Η παρουσία των μαθητών είναι υποχρεωτική. 

       Για όσους μαθητές υπάρχει δυσκολία σύνδεσης στο νέο ηλεκτρονικό μάθημα, υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθούν μέσω τηλεφωνικής κλήσης.  

       Για να μπορέσουν να συνδεθούν οι μαθητές στις νέες ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών, θα σταλεί εντός των ημερών  e- mail σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες, που θα περιέχει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που θα πρέπει να πατήσουν, για να συνδεθούν. 


      Λόγω της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης που βιώνουμε όλο αυτό το διάστημα, είναι χρήσιμο να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και την κατανόησή μας στις όποιες δυσκολίες προκύψουν. 

      Ως εκπαιδευτικοί, ευχαριστούμε όλους εσάς που θα σταθείτε για άλλη μια φορά δίπλα στα παιδιά σας αλλά και κοντά μας. Χρειάζεται χρόνος από όλους μας για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. 


Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε!! 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ