Ημερήσια εκδρομή στο Ρέθυμνο

Ημερήσια εκδρομή στο Ρέθυμνο

Την Τρίτη 5 Ιουνίου ξεκινήσαμε για την ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας, την τελευταία εκδρομή της χρονιάς!!!! Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και συνοδοί ξεκινήσαμε για το Ρέθυμνο με όλη την καλή μας διάθεση!! Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στον πρώτο μας σταθμό, που ήταν το Χρωμομοναστήρι, μόλις λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου.  Ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός, που μαγεύει κάθε επισκέπτη!! Εκεί, επισκεφθήκαμε τον Μύλο του Πρινάρη, όπου είδαμε από κοντά διάφορα εργαλεία και αντικείμενα ενός παραδοσιακού κρητικού σπιτιού της επαρχίας.   


Επόμενος σταθμός, η βίλλα Κλόντιο, λίγο παραπάνω. Ένα παλιό αρχοντικό μιας εύπορης οικογένειας Ρεθυμνιωτών, που αργότερα πέρασε στα χέρια των Ενετών και των Τούρκων. Σήμερα φιλοξενεί το Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμομοναστηρίου και δέχεται καθημερινά πολλούς επισκέπτες. Ξεναγηθήκαμε, παρατηρήσαμε, μοιραστήκαμε τις γνώσεις μας και δώσαμε υπόσχεση πως θα ξαναπάμε!! 






Τελευταίος σταθμός, το χωριό "Πατσός", για φαγητό. Μετά από τόσες νέες εικόνες, το στομάχι μας άρχισε να γουργουρίζει!! Έτσι, στον περιποιημένο και όμορφο χώρο της ταβέρνας "Δρυμός", που βρίσκεται μέσα στη φύση, απολαύσαμε νόστιμο φαγητό!! 
Μετά από λίγο παιχνίδι και βόλτα, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Ήταν μια υπέροχη εκδρομή, την οποία ευχαριστηθήκαμε όλοι μας, παρ' όλη τη ζέστη της ημέρας!!! 
Μακάρι όλες οι εκδρομές να είναι τόσο όμορφες!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ