(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ SELF TEST ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 01/11/2021

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 οι γονείς/κηδεμόνες  καλούνται να δηλώνουν πλέον το αποτέλεσμα των self test των μαθητών αποκλειστικά  στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες. 

Οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να υποβάλουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr τη δήλωση αποτελέσματος του self test των μαθητών /τριών, όπως και όλοι όσοι εισέρχονται στον χώρο του σχολείου. Εκεί δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους. 

Αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση self test Μαθητών/τριών-Εκδοση Σχολικής Κάρτας για covid-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση κωδικών taxisnet.  

Αναλυτικότερες οδηγίες για τη δήλωση μαθητών από τους κηδεμόνες μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ (βίντεο).

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδουν και εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα, την οποία ο μαθητής επιδεικνύει στο σχολείο.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα. 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου εδώ.  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ