ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 με δια ζώσης διδασκαλία και τους μαθητές και πάλι στο σχολείο.  


Έτσι, οργανωνόμαστε ακολουθώντας τα παρακάτω: 

Α. 1. Το πρόγραμμα μαθημάτων παραμένει το ίδιο με αυτό που έχουν δώσει οι εκπαιδευτικοί στις αρχές του έτους. Το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης δεν ισχύει για όσο καιρό τα σχολεία παραμένουν ανοικτά. 

Α.2. Οι μαθητές θα σχολάσουν την πρώτη μέρα αλλά και τις υπόλοιπες κατά τις προβλεπόμενες ώρες του προγράμματος, δηλαδή  13: 05 και 13: 15.  

Α.3. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά. 

Α.4. Τα δρομολόγια των λεωφορείων για τα χωριά θα πραγματοποιηθούν κανονικά.  

Α.5. Λόγω της νέας απαγόρευσης κυκλοφορίας (και για όσο αυτή διαρκέσει), οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τη βεβαίωση μετακίνησης που είχε δοθεί στο παρελθόν. Αν κάποιος/α την έχει χάσει, χρειάζεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το σχολείο για να πάρει μια νέα.

Α.6. Για την συνοδεία των μαθητών από τους γονείς από και προς το σχολείο , οι γονείς χρειάζεται να αποστείλουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 4 (συνοδεία ανήλικων μαθητών) και το πρωί και κατά το τέλος των μαθημάτων.  

Για λόγους αποφυγής συνωστισμού στην είσοδο, συνίσταται οι γονείς να αφήνουν τους μαθητές από το αυτοκίνητο χωρίς να τους συνοδεύουν μέχρι και την είσοδο. 


Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας,  τα προληπτικά μέτρα κατά του Covid- 19 συνεχίζουν να είναι τα εξής: 


Β.1. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: 

Για τις Α',  Β' και Γ' : 

Οι μαθητές χρειάζεται να εισέρχονται μέχρι τις 8:05 στο σχολείο, όπου θα μπαίνουν απευθείας στην τάξη τους. Θα αποχωρούν στις 13:05 το μεσημέρι (εκτός από τους μαθητές του ολοήμερου).

Για τις Δ' , Ε' και Στ' : 

Οι μαθητές χρειάζεται να εισέρχονται μέχρι τις 8:15 στο σχολείο, όπου θα μπαίνουν απευθείας στην τάξη τους. Θα αποχωρούν στις 13:15 το μεσημέρι (εκτός από τους μαθητές του ολοήμερου). 

Η είσοδος και η έξοδος γίνεται από την μπροστινή και κύρια πόρτα του σχολείου.


Β.2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ: 

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές όλων των τάξεων υποχρεούνται να φορούν υφασμάτινη ή μάσκα μιας χρήσης κατά την είσοδο, παραμονή, αποχώρηση και τα διαλείμματα. Προαιρετικά για τη γυμναστική. 

Οι μαθητές χρειάζεται να έχουν την προστατευτική μάσκα σε ένα σακουλάκι μιας χρήσης. 

Επιπλέον στην τσάντα τους χρειάζεται να υπάρχει μια δεύτερη εφεδρική μάσκα σε ένα άλλο σακουλάκι, σε περίπτωση που η πρώτη λερωθεί, πέσει κάτω, σκιστεί κλπ. καθώς χαρτομάντιλα  και αντισηπτικό.  


Β.3. Κατά την άφιξη και αποχώρηση των μαθητών οι γονείς θα μένουν αυστηρά έξω από το σχολείο και δεν θα εισέρχονται μέσα στην αυλή.  

Η επικοινωνία των γονέων με τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς γίνεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλέφωνο του σχολείου. 


Β.4. Ο κάθε μαθητής θα χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ αντικείμενα, όπως μολύβια, σβήστρες, ξύστρες κ. α. . Επίσης δεν φέρνει παιχνίδια από το σπίτι . 

Β.5. Οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας, δηλαδή 1,5 μέτρο απόσταση από τους συμμαθητές τους, όσο είναι εκτός μαθήματος.

Β.6. Να αποφεύγουν την επαφή με τα μάτια, πρόσωπο, στόμα. 

Β.7. Να πλένουν τα χέρια τους με νερό και σαπούνι ή να χρησιμοποιούν αντισηπτικό πριν και μετά από το φαγητό. 

Β.8. Όποιος μαθητής δεν νιώθει καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενημερώνει αμέσως τον δάσκαλο ή τη δασκάλα του. 

Β.9. Αν κάποιος μαθητής δεν αισθάνεται καλά ή είναι άρρωστος όσο είναι στο σπίτι, ο γονέας οφείλει να ενημερώσει το σχολείο για την υγεία του παιδιού και ο μαθητής να παραμείνει στο σπίτι του μέχρι να γίνει εντελώς καλά.  

Β.10. Το πρωί κατά την άφιξή τους στο σχολείο, οι μαθητές θα μένουν στον μισό από τον προκαθοριμένο χώρο διαλείμματος μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.


        Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, χρειάζεται να καταβάλουμε όλοι προσπάθεια και να τηρήσουμε με συνέπεια όλους τους κανόνες για το καλό των παιδιών μας. 

      Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι με την στάση μας και το σεβασμό που εμείς επιδεικνύουμε στο σχολείο και στους κανόνες του, διδάσκουμε πρώτα και κύρια τα παιδιά μας. 

Τηρούμε τους κανόνες για να έχουμε την ασφάλεια και την υγεία μας. 

                                             

                                 Καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια!!!

                                              Από το Σχολείο 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ