ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ CISCO WEBEX MEETINGS

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 


αύριο Τετάρτη 18/11/2020 ξεκινά η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές Δημοτικού από τις 2: 10 το μεσημέρι εώς και τις 5:20 το απόγευμα. Θα συνδεθούμε μέσω της πλατφόρμας που έχει καθορίσει το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή την Cisco Webex Meetings. Για να συνδεθούμε θα χρειαστεί να κάνουμε ήδη από σήμερα, αν είναι δυνατόν, τα παρακάτω: 

 ΒΗΜΑ 1. Αρχικά να έχουμε μπροστά μας το έγγραφο με το όνομα χρήστη, τον κωδικό και το e-mail από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Είναι το παρακάτω έγγραφο. ΒΗΜΑ 2. Έπειτα θα πρέπει να συνδεθούμε στην πλατφόρμα.

 α)Όσοι εισέρχονται από σταθερό υπολογιστή ή laptop θα ακολουθήσουν την παρακάτω οδηγία

 β) Όσοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα μέσου κινητού τηλεφώνου ή tablet, θα ακολουθήσουν την οδηγία που γράφει: "ΕΙΣΟΔΟΣ  ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ Ή ΤΑBLET". 

α) ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΣΩ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Ή LAPTOP: 
 Θα πατήσουμε εδώ για να "κατεβάσουμε" την εφαρμογή Cisco Webex Meetings στον υπολογιστή μας. 
Αφού "κατεβάσουμε" και ανοίξουμε την εφαρμογή, στη συνέχεια θα βρεθούμε εδώ και θα πατήσουμε εκεί που λέει: "Use as guest"Έπειτα θα γράψουμε το ονοματεπώνυμο του μαθητή και το e- mail του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου που αναγράφεται στο έγγραφο στο ΒΗΜΑ 1. 

Στο τέλος θα πρέπει να βρεθούμε σε αυτήν την εικόνα και να συμπληρώσουμε τα κενά με τα κόκκινα γράμματα.


 

Θα ανοίξουμε τον υπερσύνδεσμο (link) που θα μας στείλει ο/η δάσκαλος/α της τάξης στην e-me. 
Θα πάμε επάνω στην ηλεκτρονική διεύθυνση της σελίδας (url) και θα την αντιγράψουμε μέσω δεξί κλικ ποντικιού/ Αντιγραφή . 
Θα  την κάνουμε "Επικόλληση" εκεί που λέει "ψηφιακή τάξη" μέσω δεξί κλικ ποντικιού/ Επικόλληση. 

Περιμένουμε μέχρι να εμφανιστεί το κουμπί: "Join meeting" κι έπειτα πατάμε πάνω του. 

Τώρα θα πρέπει να έχουμε εισέλθει κανονικά και να βλέπουμε αυτήν την εικόνα χωρίς το μαύρο φόντο όμως: 


ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΣΩ TABLET Ή ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ: 

Θα χρειαστεί να πάμε στο Play Store ή Apple Store ή Google Play (ανάλογα τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο καθένας) του κινητού μας και να κατεβάσουμε την εφαρμογή Cisco Webex Meetings . Μόλις τη βρούμε, πατάμε πάνω στο κουμπί που λέει:  "Εγκατάσταση" και περιμένουμε μερικά λεπτά. 
Έπειτα, μπορούμε να πατήσουμε: "Άνοιγμα" και να εισέλθουμε στην εφαρμογή. Μετά πατάμε "Accept" για να αποδεχτούμε τους όρους χρήσης της εφαρμογής και στο επόμενο παράθυρο που θα μας βγει, πατάμε "ΟΚ" .

Στη συνέχεια πατάμε: "JOIN MEETING" και γράφουμε είτε τον υπερσύνδεσμο (link) του ψηφιακού μας δωματίου είτε τον αριθμό δωματίου (meeting number) που έχουμε λάβει από τον/ην δάσκαλό/ά μας. 


 

Στη συνέχεια συμπληρώνουμε στην δεύτερη και τρίτη σειρά τα στοιχεία από το έγγραφο από το ΒΗΜΑ 1. 
Μόλις τα συμπληρώσουμε, πατάμε πάνω δεξιά το κουμπί που λέει: "JOIN" . 

Έτσι έχουμε εισέλθει στην πλατφόρμα μέσω κινητού ή tablet. 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές θα πρέπει να συμπληρώνουν τα ονόματά τους, αλλιώς δεν θα γίνονται δεκτοί. 

 Οι υπερσύνδεσμοι για τις νέες ψηφιακές τάξεις θα αναρτηθούν στην e-me και από εκεί θα μπορέσουν να πάρουν οι μαθητές τις πληροφορίες που χρειάζονται. 

Για βοήθεια και τεχνική υποστήριξη θα αναρτηθεί στην e-me επίσης και η επικοινωνία με τον κ. Αντώνη Δαμιανάκη, εκπαιδευτικό Πληροφορικής  ξεκινώντας από αύριο Τετάρτη και ώρα 1:30 μ.μ. - 17:20 μ.μ. μέχρι και την Παρασκευή την ίδια ώρα. 

 


ΕΙΣΟΔΟΣ  ΣΤΗ WEBEX  ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ: 

Για τις επόμενες φορές η διαδικασία θα είναι πιο απλή, καθώς οι μαθητές θα χρειάζεται απλώς να πατούν πάνω στον υπερσύνδεσμο που θα τους στέλνουν οι εκπαιδευτικοί και να συμπληρώνουν απλώς το όνομά τους.   

        Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η απότομη "μεταφορά" από την εκπαίδευση στην τάξη στην εκπαίδευση μέσω υπολογιστή δεν είναι καθόλου εύκολη. Για αυτό και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει μια προσπάθεια, αρχικά, επικοινωνίας με τους μαθητές, καταγραφής των προβλημάτων και προσπάθεια αντιμετώπισης τους. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα έχει αλλαγές, οι οποίες σταδιακά θα οριστικοποιηθούν. 

Καλή δύναμη σε όλους μας! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΓΙΑΣΜΟΣ- ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ SELF TEST

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ SELF-TESTING - ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΜΚΑ