ΓΙΟΡΤΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: "ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ"

       
           Οι  μνήμες από τα αποκαΐδια του πολέμου του 1940  ζωντάνεψαν και φέτος. Μέσα από αληθινά βιώματα αυτή τη φορά, από μαρτυρίες δικών μας ανθρώπων. Τα λόγια πήραν πνοή, κίνηση κι έγιναν ένα θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Δ' τάξης, οι οποίοι έψαξαν, ρώτησαν κι έμαθαν για τις εμπειρίες των ανθρώπων που θυμούνται κάτι από τον ελληνο'ι'ταλικό πόλεμο και τη γερμανική κατοχή.   
           Κατέγραψαν τις ιστορίες αυτές και στη συνέχεια τις δραματοποίησαν. Οι στιγμές που έζησαν οι μικροί μας μαθητές ήταν συγκινητικές, καθώς είναι οι απόγονοι  των ίδιων ανθρώπων που κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους.     
         Μετά το τέλος του θεατρικού μας, ακολούθησαν τα τραγούδια. "Άκου Ντούτσε μου τα νέα" , "Ντούτσε Ντούτσε" καθώς και  το ρεμπέτικο "Ο Μπενίτο κάθε βράδυ" είναι τα τραγούδια που μάθαμε με τη βοήθεια της κ. Ειρήνης Λυρώνη, της μουσικού μας και τραγουδήσαμε. Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.
          Ευχαριστούμε θερμά όλους αυτούς που μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες μαζί μας αλλά και αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους!!
        Με αφορμή την ημέρα αυτή, το μήνυμα που στέλνουμε σε όλο τον κόσμο είναι....να έχουμε πάντα ΕΙΡΗΝΗ!!!!
         


 





  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ