Δ' τάξη-Γνωρίζοντας τον τόπο μας!

Η Δ Τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή με σκοπό τη γνωριμία με τον τόπο μας ,την ιστορία ,τον πολιτισμό και τις ασχολίες των κατοίκων . Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο παρασκευαστήριο της χανιώτικης μπίρας «ΧΑΡΜΑ», στο Ζουνάκι, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο και έμαθαν πράγματα για τα μυστικά παρασκευής της αγνής τοπικής μπίρας. Στη συνέχεια η τάξη μας επισκέφθηκε τη Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι. Εκεί άκουσαν πολλά πράγματα σχετικά με την ιστορία της Μονής και θαύμασαν τα εκθέματα στο υπέροχο μουσείο με τα εκκλησιαστικά κειμήλια, που στεγάζεται εκεί.

Επόμενος σταθμός μας ήταν η ξακουστή ελιά στις Βούβες, ηλικίας 3.000 χρόνων, όπου τα παιδιά έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν δίπλα στην πιο αρχαία ελιά της Ευρώπης ! Τελευταία μας επίσκεψη ήταν στο φυτώριο του κυρίου Μαζαράκη, όπου τα παιδιά έμαθαν για τα διάφορα είδη καλλιεργειών, τους τρόπους σποράς και ανάπτυξης των φυτών κά..Στο τέλος δόθηκε στο κάθε παιδί ως δώρο ένας βασιλικός.

Ήταν μια υπέροχη εκπαιδευτική επίσκεψη, κατεξοχήν διδακτική αλλά και ψυχαγωγική. Ευχαριστούμε τον δ/ντή του σχολείου μας κ. Γιακουμάκη Γιάννη που μας συνόδευσε.

 
 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ