ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Β΄-Γ΄-Δ΄.

   Στα πλαίσια του ετήσιου προγραμματισμού των διδακτικών επισκέψεων των τάξεων του σχολείου μας αποφασίσαμε από κοινού η Ιλιάνα Καμπουρίδου δασκάλα της Β΄ τάξης, ο Βαρδής Κουριδάκης δάσκαλος της Γ΄τάξης , η Ευτυχία Κατάκη δασκάλα της Δ΄  με  συνοδεία το διευθυντή του σχολείου Γιάννη Γιακουμάκη να επισκεφτούμε το δημαρχείο του δήμου μας.
 Τα παιδιά στο μάθημα της Μελέτης του Περιβάλλοντος διδάσκονταν αυτό το διάστημα  μαθήματα σχετικά με τους δήμους και το πώς λειτουργούν και έτσι θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλό να επισκεφτούν  το  Δημαρχείο, να γνωρίσουν το Δήμαρχο και τους συμβούλους του να μάθουν  ποιες είναι οι αρμοδιότητες του καθενός, να απευθύνουν ερωτήσεις στον ίδιο αλλά και να εκφράσουν τα δικά τους παράπονα.
Ο Δήμαρχός  κ. Μαλανδράκης με τα παιδιά του σχολείου μας.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 το δημοτικό σχολείο Βουκολιών πραγματοποίησε μια εκπαιδευτή εκδρομή στο Δημαρχείο του Πλατανιά.
Το δημαρχείο μας φάνηκε υπέροχο. Τα δέντρα και τα καλλωπιστικά φυτά που το περιτριγύριζαν το έκαναν να δείχνει μαγικό. Είναι  πολύ ωραίο και κομψό. Τα περισσότερα παιδιά δεν είχαμε ξαναεπισκεφτεί το χώρο και ήμασταν πολύ περίεργοι να δούμε το χώρο.
Στην είσοδο μάς περίμενε χαμογελαστός  ο αντιδήμαρχος κ. Καλαϊτζάκης που  είναι από τις Βουκολιές , και μας έδωσε κάποιες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί ο Δήμος.
Μετά οι δάσκαλοι μας μάς είπαν να προχωρήσουμε μέσα ήσυχα χωρίς να χαλάσουμε τις σειρές μας. Μπαίνοντας μέσα είδαμε μια τεράστια αίθουσα με μια μεγάλη σειρά σε σχήμα Π από τραπέζια , καρέκλες και μικρόφωνα. Μας εξήγησαν ότι εκεί γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ήταν πολύ φωτεινό και ωραία διακοσμημένο. Γύρω από αυτή την αίθουσα ήταν πολλά γραφεία και οι υπάλληλοι ήταν μέσα και εργάζονταν.Μετά ο αντιδήμαρχος μας είπε ότι ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί σήμερα ήταν και ο Δήμαρχος εκεί και μας περίμενε. Προχωρήσαμε προς το γραφείο του δημάρχου. Ήταν πανέμορφο. Το φως που έμπαινε από τα μεγάλα παράθυρα έκαναν το χώρο ακόμα πιο ωραίο. Το μεγάλο γραφείο με την μαύρη πολυθρόνα και τα θαυμάσια κι εύθραυστα αντικείμενα που υπήρχαν παντού έκαναν το χώρο φιλόξενο αλλά κι επιβλητικό.
Ο Δήμαρχος μας περίμενε όρθιος και  χαμογελαστός. Ήταν πολύ φιλικός απέναντί μας και μας είπε ότι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέφτηκε το Δήμο το σχολείο του χωριού του. Ρωτούσε τα παιδιά που ήταν δίπλα του να του πουν τα ονόματά τους  και όλων ήξερε τις οικογένειές τους. Μετά μας είπε ένα ένα όποια παιδιά ήθελαν να του κάνουν ερωτήσεις και αυτός θα απαντούσε σε όλες αρκεί να είχαμε σειρά. Ένας ένας όπως μας έλεγαν οι δάσκαλοι μας τον ρωτούσαμε διάφορα πράγματα που προηγούμενα είχαμε συζητήσει στις τάξεις μας και θέλαμε την απάντηση του δημάρχου. Τέτοιες ερωτήσεις ήταν:
-Πόσα άτομα προσωπικό απασχολεί ο Δήμος;
- Τι κάνατε για να σας εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι και να σας ψηφίσουν;
-Είστε αυστηρός με τους υπαλλήλους σας;
-Είστε ευχαριστημένος από το έργο που έχετε κάνει;
- θα ξαναδώσετε υποψηφιότητα για  δήμαρχος;
Αυτός μας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας. Στη συνέχεια μάς είπε, ότι επειδή ένιωθε πολύ χαρούμενος που ήμασταν εκεί, να του εκφράσουμε όποια παράπονα έχουμε. Εμείς του παραπονεθήκαμε για το νερό πού όταν βρέχει γίνεται λάσπη και τρέχει από τις βρύσες κι εμείς δεν μπορούμε να πιούμε και διψάμε. Και αυτό κρατάει πολλές μέρες. Επίσης του είπαμε ότι στο χωριό μας δεν έχουμε έναν χώρο δικό μας για εμάς τα παιδιά να παίζουμε και να κάνουμε αθλητικές δραστηριότητες εκτός από το Καράτε που υπάρχει. Όλες τις άλλες δραστηριότητες τις κάνουμε ακόμα και ως τα Χανιά και σπαταλάμε πολύ χρόνο και χρήματα. Επίσης του είπαμε για μια παιδική χαρά που υπήρχε κοντά στο σχολείο και έχει σπάσει. Ο δήμαρχος άκουγε προσεκτικά και απαντούσε σε όλα μας τα παράπονα. Χαρήκαμε περισσότερο όταν μας είπε ότι έχει εγκριθεί και θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό η ανέγερση ενός πολυαθλητικού χώρου κοντά στο χώρο του σχολείου μας. Στο τέλος μας είπε να του ζητήσουμε τι θέλουμε να κάνει για το σχολείο μας και εμείς του ζητήσαμε να μας βάλει τέρματα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου και να βάψει τις μπασκέτες και το γήπεδο του μπάσκετ.
Φεύγοντας μας κέρασαν καραμέλες και βγάλαμε μια όμορφη φωτογραφία στο δημαρχείο απ’ έξω. Όταν επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν αν ο δήμαρχος θα πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του.      

Οι μαθήτριες:
Ντουρουντάκη Άρτεμις-Μαρινάκη Θάλεια Δ΄τάξη
Ντουρουντάκη Κατερίνα-Τσεπέτη Άρτεμις.Γ΄τάξη


Εντυπώσεις από την επίσκεψη στο δημαρχείο.

Μου άρεσε το στολισμένο γραφείο του Δημάρχου –Κατερίνα Ντουρουντάκη Γ΄

Χάρηκα που μας υποσχέθηκε τέρματα στο γήπεδο –Λευτέρης Καλαϊτζάκης  Παύλος Παπαδάκης Δ΄

Μας έκανε εντύπωση όλο το κτίριο και η αίθουσα συνεδριάσεων –Μανόλης Καλαϊτζάκης , Βαγγέλης Μπιτζανάκης Μιχάλης Μαραγκουδάκης Δ

Μας υποσχέθηκε γήπεδο με γκαζόν και τέρματα –Χρύσα Γεωργιακάκη, Θέμης Ντουντουλάκης  Δ΄

Μου άρεσε όταν είπε ότι θα φτιάξει ένα αθλητικό χώρο –Αντώνης Ξυπολιτάκης Δ΄, Βασίλης Μαμιδάκης Γ΄

Μας Άρεσε που γνωρίσαμε το Δήμαρχο. Δεν μας άρεσε όταν είπε ότι δε θα φτιάξει κούνιες. Βαγγέλης Μπιτζανάκης , Νίκος Μιμίνη Δ΄

Με εντυπωσίασε η φιλικότητά του. Άρτεμις Ντουρουντάκη Δ΄

Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι επιτέλους μίλησα με το δήμαρχο. Θάλεια Μαρινάκη Δ΄

Μπήκαμε πρώτη φορά και μα; άρεσε. Μας εντυπωσίασε ο χώρος. Άρτεμις Τσεπέτη Γ΄, Αναστασία Κυρικίδου Γ΄, Αλέξανδρος Καλατζάκης Δ΄,

Μου έκαναν εντύπωση τα πολλά μικρόφωνα στον μεγάλο χώρο που συνεδριάζουν. Γιάννης Γεωργουσάκης Γ΄

Μας άρεσαν οι πολλές αίθουσες. Χριστίνα Γεωργιακάκη Γ΄ Κατερίνα Γεωργιακάκη Γ΄
Μου άρεσε πολύ. Δεν το φανταζόμουν έτσι. Είχε κι ένα χρυσό δελφίνι και έναν ωραίο κήπο. Μιχάλης Μαζαράκης Γ΄

Είχε πολλούς υπαλλήλους στα γραφεία  και όλοι δούλευαν. Δημοκρατία Κουτουλάκη Γ΄
Μου άρεσε γιατί ήταν πολύ μεγάλο. Όλγα Μοτάκη Γ΄

Μου έκαναν εντύπωση τα μετάλλια. Ανδρέας Κοκολάκης Γ΄

Μας έκανε ερωτήσεις και μου άρεσε. Αιμιλιάνο Μίσκου Γ΄
Μπροστά στο Δημαρχείο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ CISCO WEBEX MEETINGS

ΑΓΙΑΣΜΟΣ- ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ SELF TEST

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ SELF-TESTING - ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΜΚΑ