Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2024

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Εικόνα
       Μια, ακόμη, πολύχρωμη τοιχογραφία θα ομορφαίνει πλέον το σχολείο μας! Εμπνευσμένη επάνω στο θέμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, της καλλιέργειας κι ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης, μικρών και μεγάλων.      Κατά τη διαδικασία της δημιουργίας της, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ζωγραφική μεγάλης κλίμακας, συζήτησαν το θέμα της τοιχογραφίας με την εικαστικό εκπαιδευτικό τους , βοήθησαν, ζωγράφισαν κι αυτά επάνω στο θέμα της διάσωσης του περιβάλλοντος, είδαν στην πράξη την αφοσίωση και την υπομονή που χρειάζεται προκειμένου να πετύχουμε ένα στόχο.      Ευχαριστούμε την εικαστικό μας, κα Χρισταλένη Αλιφιεράκη για το υπέροχο έργο της που ομορφαίνει πια την αυλή του σχολείου μας!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Εικόνα
     Την Πέμπτη 13/6/2024 απολαύσαμε όλοι μαζί την καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας.  Ήταν μια υπέροχη βραδιά με πολλά χαμόγελα, τραγούδια, χορό και χειροκροτήματα!  Στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκαν και απηύθυναν  χαιρετισμό  ο διευθυντής του σχολείου μας κος Γιακουμάκης Γιάννης,  η  αντιδήμαρχος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δήμου Πλατανιά κα Μαραγκουδάκη Χρυσούλα  και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Παπαδάκη Βαλεντίνα.    Η γιορτή μας ξεκίνησε με την απονομή των μεταλλίων  στους μαθητές που διακρίθηκαν στο ενδοσχολικό πρωτάθλημα σκακιού .  Έπειτα, οι μαθητές της Α΄ τάξης αποχαιρέτησαν την σχολική χρονιά μέσα από ένα μουσικοκινητικό  δρώμενο με τίτλο ¨Ασφαλώς   Κ υκλοφορώ¨ και οι μαθητές της Β΄ μας διασκέδασαν παίζοντας μουσικά στεφάνια. Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε το μουσικοκινητικό τραγούδι ¨Ακαντού¨ από τους μαθητές της Γ΄ τάξης και ένα μικρό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τα παιδιά της Δ' τάξης. Επίσης, παρακολουθήσαμε μουσικοκινητικό δρώμενο ¨Το Δελ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/6 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/6 ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

  Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,  Σας ενημερώνουμε ότι,  λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων και στον Δήμο Πλατανιά, αποφασίστηκε από τον  Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη  η αν αστολή λειτουργίας μαθημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία)  την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024 .  Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την καλοκαιρινή μας γιορτή. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 13/6 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/6

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 13/6  οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο το απόγευμα για τη γιορτή λήξης του σχολικού έτους που θα πραγματοποιηθεί στις 20:00. Την Παρασκευή 14/6  οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο με τους γονείς τους από 8:15 π.μ. - 10:00 π.μ. για ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και παραλαβή βαθμολογίας. 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εικόνα
     Την Πέμπτη 6 Ιουνίου οι Ε' και Στ' τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ενυδρείο Κρήτης στο Ηράκλειο.    Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τα παιδιά αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, είδαν εντυπωσιακά εκθέματα ζώων, διοράµατα (αναπαραστάσεις της φύσης σε φυσικό μέγεθος) το Γιγάντιο Δεινοθήριο, κ.ά. επισκέφθηκαν την αίθουσα οπτικών φαινομένων όπου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με το φως, πειραματίστηκαν με τις συσκευές, τα όργανα και τις εντυπωσιακές κατασκευές που υπήρχαν σε αυτή.      Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς τo Cretaquarium – Θαλασσόκοσμος , το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα ενυδρεία στην Ευρώπη. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2005 στην πρώην Αμερικανική Βάση των Γουρνών και συντηρείται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) που στεγάζεται ακριβώς δίπλα. Οι μαθητές μας περιπλανήθηκαν μέσα στους μεγάλους διαδρόμους του ενυδρείου παρατηρώντας και διαβάζοντας τα ενημε

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Εικόνα
           Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου μας, σας προσκαλούν στην καλοκαιρινή  γιορτή λήξης  του σχολικού έτους που θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 13-6-2024 στις 20:00 στην αυλή του σχολείου μας. Σας περιμένουμε !

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

Εικόνα
     Την προηγούμενη εβδομάδα, οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ενημερώσεις. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων,  της θεματικής  “Ζω καλύτερα – Ευ Ζην” και υποενότητα “Γνωρίζω το σώμα μου – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση”, παρακολούθησαν ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής από τη μαία κ. Κοτσυφάκη του Κέντρου Υγείας Καντάνου. Επιπλέον, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, ενημερώθηκαν για θέματα πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού από την κοινωνική λειτουργό κ. Σεισμανίδου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Χανίων.  Ήταν δύο σημαντικές και ενδιαφέρουσες ενημερώσεις, από τις οποίες οι μαθητές αποκόμισαν πολύτιμες πληροφορίες.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη των μαθητών της Α΄ Τάξης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Εικόνα
Την Τρίτη 28 Μαΐου οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας, ολοκληρώνοντας τη θεματική ενότητα «Κυκλοφοριακή Αγωγή» στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χανίων στο Καμπάνι Ακρωτηρίου. Αρχικά, οι μαθητές κυκλοφόρησαν ως πεζοί και ξεναγήθηκαν στους χώρους του πάρκου από την υπεύθυνη εκπαιδεύτρια, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Έπειτα, συζήτησαν για τα σήματα της τροχαίας και τη σωστή οδική συμπεριφορά. Στο τέλος, τα παιδιά εφοδιάστηκαν με κράνη και οδήγησαν ποδήλατα ακολουθώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Έτσι, έμαθαν με βιωματικό τρόπο πώς να κινούνται με ασφάλεια στον δρόμο όταν οδηγούν το ποδήλατό τους. Ήταν μια όμορφη και εποικοδομητική εμπειρία για τους μαθητές μας!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ' ΚΑΙ Δ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ

Εικόνα
     Την Τετάρτη 22 Μάϊου τα παιδιά της Γ’ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Παιδική Βιβλιοθήκη Χανίων, η οποία στεγάζεται στον χώρο του Δημοτικού Κήπου.  Οι δύο τάξεις παρακολούθησαν αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα  φιλαναγνωσίας .  Συγκεκριμένα, ο ι μαθητές της Γ’ Δημοτικού παρακολούθησαν την αφήγηση του βιβλίου "Μα που πάνε τα μπαλόνια;" της Κατρίνας Τσάνταλη, από την εμψυχώτρια κ. Ευαγγελία Μαστορακάκη και οι μαθητές της Δ’ τάξης άκουσαν την αφήγηση του βιβλίου "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο" του Αντώνη Παπαθεοδούλου από την κ. Ραλλού Τατσοπούλου.  Μετά από κάθε παραστατική αφήγηση οι μαθητές  συμμετείχαν σε  δραστηριότητες  που προωθούσαν τη δημιουργική απασχόληση και την αγάπη για το διάβασμα .      Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία,  που έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της βιβλιοθήκης  και να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των βιβλίων !