Ημερήσια Εκδρομή

    Την Πέμπτη 4 Μάϊου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας. Μετά από μία μικρή στάση επισκεφτήκαμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου

  Το  μουσείο αυτό είναι ένα από τα δύο μουσεία κέρινων ομοιωμάτων που υπάρχουν στην Ελλάδα και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία του γλύπτη Διονύση ΠοταμιάνουΠεριλαμβάνει πάνω από 80 κέρινα ομοιώματα, που σε φυσικό μέγεθος αναπαριστούν σκηνές από την ιστορία της Κρήτης. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για το μουσείο χώρο 1000 τ.μ. και με διακόσμηση ανάλογη της θεματολογίας, προβάλλονται σκηνές όπως του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Κορνάρου, του Αρκαδίου, του Θεοτοκόπουλου, του Καζαντζάκη και πολλές άλλες μορφές.

   Έπειτα, πήγαμε στα στα Ανώγεια όπου γευματίσαμε στην ταβέρνα και ξεκουραστήκαμε. Στην επιστροφή κάναμε μια τελευταία στάση στην Γεωργιούπολη όπου κάναμε βόλτα στην πλατεία και φάγαμε το παγωτό μας!!! 

    Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας οι μαθητές μας είχαν ζωγραφισμένο το χαμόγελο στο πρόσωπό τους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό!

     








 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ