Επίσκεψη μαθητών της Ε΄ & Στ΄ τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και το Πάρκο Βασιλοπαίδος Μαρίας

 

Την Παρασκευή 14.10.2022  οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και το Πάρκο Βασιλοπαίδος Μαρίας. Στόχος της επίσκεψης μας ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν την πολιτιστική ζωή της πόλης μας και να αποκτήσουν σεβασμό προς την κληρονομιά της και τον περιβάλλοντα χώρο της.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων βρίσκεται στη Χαλέπα, στεγασμένο σε ένα εμβληματικό κτήριο. Η μόνιμη συλλογή του παρουσιάζει το πλούσιο αρχαιολογικό απόθεμα της περιφερειακής ενότητας Χανίων στο πέρασμα των αιώνων. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 3.500 αρχαία αντικείμενα, εκ των οποίων περίπου 1.000 εκτίθενται για πρώτη φορά. Τα αντικείμενα της έκθεσης ξεδιπλώνουν πτυχές της κοινωνικής και διοικητικής οργάνωσης, της θρησκείας, της ψυχαγωγίας, του πολέμου και του εμπορίου από τις απαρχές της ανθρώπινης ύπαρξης στα Χανιά.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και παρατηρώντας εκθέματα από τις επαγγελματικές δραστηριότητες, τα σπίτια, τα έπιπλα, τα σκεύη κ.ά. είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο που έζησαν οι πρόγονοί μας και να δουν από κοντά τα μέσα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το Πάρκο Βασιλοπαίδος. Το πάρκο καταλαμβάνει μια έκταση 7 στρ. και χαρακτηρίζεται από τη ρωσική εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής που κτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ξεχωρίζει για την τεχνοτροπία της. Είναι ένα πάρκο με μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά είδη δέντρων όπως πεύκα, κυπαρίσσια, ευκάλυπτοι, λεύκες κ.ά.  

Οι μαθητές είχαν μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους του μουσείου αλλά και της επίσκεψης στο πάρκο. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική επίσκεψη που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις!





 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ