ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΝ...ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

            Ο Δήμος Πλατανιά και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, σχεδιάζουν τη διεξαγωγή Οικολογικής & Ασφαλής Ποδηλατικής Διαδρομής στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας, των μικρών μαθητών των σχολείων του, αξιοποιώντας σημαντικές συνέργειες μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων CIVITAS DESTINATIONS και CIVITAS SUMP-PLUS που υλοποιούνται με την υποστήριξη του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

           Συγκεκριμένα η δράση που υλοποιήθηκε, η Ποδηλατική Διαδρομή απευθυνόταν στους μαθητές της Ε’& ΣΤ’ τάξης, των όμορων σχολείων του Δήμου Πλατανιά, όπως Βουκολιών, Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου με την συμμετοχή των γονέων και εκπαιδευτικών τους.

           Η Ποδηλατική Διαδρομή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 στις 9:00 π.μ με αφετηρία τη διασταύρωση Ταυρωνίτη προς Βουκολιές και είχε ως σημείο τερματισμού το Θεματικό Πάρκο πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων “Χρήστος Πολέντας” στη Νεραντζιά Βουκολιών, του Δήμου Πλατανιά. Στο τέλος έγινε απονομή μεταλλίων , ενημέρωση για θέματα βιώσιμης και οδικής ασφάλειας και επιστροφή στο σχολείο.

           Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω Covid-19 αλλά και για την ασφάλεια των μικρών ποδηλατών, η διαδρομή έγινε με συνοδεία της Αστυνομίας και την διαρκή παρουσία του Σώματος Εθελοντών “Σαμαρειτών” του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου.

           Μέσω της διαδρομής αυτής οι μαθητές κλήθηκαν να εφαρμόσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και τα μέτρα ασφάλειας, καθώς και τον εξοπλισμό τον οποίο πρέπει να φέρει τόσο ο ποδηλάτης, όσο και το ποδήλατο. Για τα προηγούμενα, είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα το Βιωματικό Εργαστήρι “Ασφαλώς Ποδηλατώ” , που διεξήχθη με επιτυχία κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (21-24/9/2020), στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Πλατανιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” .

           Στόχος και όραμα του Δήμου Πλατανιά είναι να συμβάλλει στην αλλαγή οδικής συμπεριφοράς, την ενίσχυση της ικανότητας των νεότερων γενεών, να μετακινούνται με ασφάλεια και να χρησιμοποιούν βιώσιμα μέσα μεταφοράς.  

          Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Πλατανιά για την σημαντική αυτή δράση του, καθώς το θέμα της οδικής ασφάλειας, είναι τόσο απαραίτητο για τους νέους ανθρώπους και τους μελλοντικούς πολίτες του τόπου μας.


      





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ CISCO WEBEX MEETINGS

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020- 21

"ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ"