ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019-2020

        Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020  έκλεισε η σχολική χρονιά με τους μαθητές μας. Μια χρονιά που ξεκίνησε όμορφα και δημιουργικά, χωρίς να μας δίνει την υποψία πως θα ακολουθήσει μια ιδιαίτερη συνέχεια.
        Στις αρχές του Μάρτη αποχωριστήκαμε αναπάντεχα τους μαθητές μας, χωρίς να προλάβουμε καν να τους αποχαιρετήσουμε, να τους συμβουλεύσουμε, να τους αγκαλιάσουμε. Από τη μια μέρα στην άλλη, οι μαθητές μας έπρεπε να αλλάξουν συνήθειες, να αποχωριστούν τα παιχνίδια στην αυλή και τους φίλους που έβλεπαν στο σχολείο, να σταματήσουν τις δραστηριότητες, να μείνουν σπίτι με την οικογένειά τους, όπως κάναμε όλοι μας άλλωστε. 
         Έπρεπε όμως να μάθουν. Να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται. Έτσι λοιπόν, οι μαθητές μαζί με τις οικογένειές τους, έπρεπε να ακολουθήσουν έναν άλλον δρόμο εκπαίδευσης, καινούριο, διαφορετικό, πρωτόγνωρο. Τον δρόμο της εκπαίδευσης από απόσταση ή αλλιώς της  εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. Στον νέο ψηφιακό χώρο που δημιουργήθηκε από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, οι μαθητές εργάζονταν και εμπέδωναν αυτά που είχαν ήδη μάθει όσο ήταν στο σχολείο. Παράλληλα  παρακολουθούσαν τα εκπαιδευτικά επαναληπτικά μαθήματα που προβάλλονταν μέσω της ΕΡΤ2. 
         Οι γονείς των μαθητών στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων και ήταν από την αρχή δίπλα στα παιδιά τους, όπου χρειάζονταν τη βοήθεια και την υποστήριξή τους. Στο εγχείρημα της δημιουργίας λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο , οι γονείς έκαναν με επιτυχία την διαδικασία, ξεπερνώντας όλες τις - τότε -  δυσκολίες του συστήματος, με τις χρονοβόρες προσπάθειες εισόδου και καταχώρησης στοιχείων.  Στον ψηφιακό χώρο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-me που κάθε εκπαιδευτικός δημιούργησε τη δική του ψηφιακή τάξη, ήταν κι εκεί παρόντες οι γονείς, για να υποστηρίξουν ξανά τα παιδιά τους και να μη τους αφήσουν να μείνουν πίσω. Χωρίς αυτή τη προσπάθεια, θα ήταν πολύ δύσκολο για τους μαθητές μας να μπορέσουν να συμμετέχουν στη νέα διαδικασία εκπαίδευσης.  
        Εμείς ως εκπαιδευτικοί καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε την επικοινωνία με τους μαθητές μας και να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε στην καινούρια αυτή διαδικασία. Υποστηρίξαμε τους γονείς και τους μαθητές όπου μπορούσαμε σε τεχνικά προβλήματα που προέκυπταν πολύ συχνά. 
       Η φετινή χρονιά δεν ήταν εύκολη για κανέναν. Κάθε ένας και κάθε μια τη βίωσε διαφορετικά. Όμως ήμασταν όλοι μαζί στο ίδιο, στην ίδια δυσκολία. Όλοι μας μάθαμε καινούρια πράγματα, εκπαιδευτήκαμε και εξελιχθήκαμε τεχνολογικά αλλά κυρίως, εκτιμήσαμε την αξία της ζωντανής εκπαίδευσης και την αξία της παρουσίας των αγαπημένων μας ανθρώπων. Τελικά, όσο δύσκολη κι αν ήταν αυτή η άνοιξη, εμείς γίναμε καλύτεροι. 
      Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η χρονιά θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη! Ας ευχηθούμε να είναι η τελευταία και να επιστρέψουμε στην "παλιά" μας κανονικότητα!! 
      
      Από τον Διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς ευχόμαστε σε όλους και όλες να έχουν καλό καλοκαίρι με υγεία και ασφάλεια!!! 


      "Τοπίο στη Νάξο" , Κωνσταντίνος Μαλέας 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ