ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια αρχικά να επικοινωνήσει με όλους σας και ταυτόχρονα, να πραγματοποιήσει όλα τα βήματα για την απομακρυσμένη διδασκαλία. Στην προσπάθεια μας αυτή, η αγάπη και η έγνοια για τους μαθητές μας είναι η κινητήριος δύναμη. Στη δύσκολη αυτή στιγμή, δυστυχώς η ταχύτητα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου δεν είναι μαζί μας καθώς χιλιάδες χρήστες προσπαθούν ταυτόχρονα να διεκπεραιώσουν κάποια εργασία. Υπάρχει ατελείωτη χρονοκαθυστέρηση σε κάθε μας ενέργεια, με αποτέλεσμα και ο χρόνος να περνά, αλλά και η εργασία να μην ολοκληρώνεται. Όσοι από εσάς προσπαθήσατε να εγγράψετε τα παιδιά σας στο ΠΣΔ για την απόκτηση λογαριασμών, καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοούμε. Με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν στo θέμα της ταχύτητας, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  • Η εκπαίδευση εξ αποστάσεως έχει σαν σκοπό να μη χάσουν οι μαθητές την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία, να εμψυχωθούν από την σχολική τους ομάδα, και να εμπεδώσουν την ύλη που ΕΧΟΥΝ διδαχθεί. Δεν προχωράμε σε παρακάτω ύλη.
  • Να διαβάζετε καθημερινά τα email σας. Θα υπάρχουν σημαντικές ενημερώσεις. Είναι σημαντικό να μεταφέρονται αμέσως οι πληροφορίες σε σας.
  • Να διαβάζετε καθημερινά και μάλιστα σε διάφορες χρονικές στιγμές το παρόν Blog. Θα είναι ο πιο άμεσος τρόπος ενημέρωσης. Προς το παρόν δεν θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερωθείτε
  • Να εγγράψετε τα παιδιά σας στο ΠΣΔ. Ο σύνδεσμος εγγραφής είναι https://register.sch.gr/students/ και το σχολειο μας είναι το ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ. 
  • Προσοχή να εγγράψετε τον/την μαθητή/τρια στο τμήμα 1.
  • Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή χρειάζεται το ΑΜ (αριθμός μητρώου του μαθητή). Αυτός βρίσκεται σε κάποιον έλεγχο επίδοσης του μαθητή (τριμήνου ή τελικό). Για την Α και τη Β θα χρειαστεί να ενημερωθείτε από το σχολείο.
  • Να προσπαθείτε συνέχεια. Θα πετύχετε την ώρα χωρίς διαδικτυακή κίνηση κυρίως αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί.
  • Η εκπαίδευση εξ αποστάσεως είναι μια προαιρετικού χαρακτήρα διαδικασία για τους μαθητές. Καλό είναι να κάνετε ό,τι μπορείτε από την πλευρά σας να συμμετέχει ο μαθητής. Έχει σημασία και για ψυχολογικούς λόγους.

Αφού εγγραφείτε:

Όταν γίνει η εγγραφή, το σύστημα κοινοποιεί στο σχολείο τον μαθητή και το user name (όνομα χρήστη).
  • Εσείς πρέπει για μια φορά να κάνετε είσοδο στην πλατφόρμα E-Me. Είναι η πλατφόρμα που το σχολείο μας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει. Συνδέεστε από τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://e-me.edu.gr/ Αυτό είναι απαραίτητο για να ενεργοποιηθείτε. Θα πρέπει μετά να μπαίνετε κάθε μέρα στην πλατφόρμα για να αποδέχεστε την πρόσκληση που θα στείλουνε οι εκπαιδευτικοί στον μαθητή/μαθήτρια, για να συμμετέχει στην κάθε ομάδα (κυψέλη). Θα στείλουν πρόσκληση και οι Δάσκαλοι/Δασκάλες και οι ειδικότητες, όταν το σύστημα επιτρέψει την ολοκλήρωση της ψηφιακής τους τάξης.
  • Οδηγίες για την πλατφόρμα θα βρείτε εδώ: οδηγίες για μαθητές 

Κάποιες σκέψεις

Η εκπαίδευση των μαθητών μας είναι το δεύτερο πιο σπουδαίο αγαθό μετά την υγεία τους. Καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες από το σπίτι για να μπορέσουμε να το συντονίσουμε όλο αυτό. Ο χρόνος που χρειάζεται για την παραμικρή ανάρτηση είναι πολύς και όλοι προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα πρωτόγνωρα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Επίσης πρέπει να καταλάβουμε πως η εκπαίδευση είναι τόσο σπουδαία υπόθεση, που κανονικά κανένα επικοινωνιακό τρικ δεν πρέπει να γίνεται. Αφήνουμε ασχολίαστο το γεγονός πως κανείς δεν ρωτήθηκε αν έχουν οι εκπαιδευτικοί τον απαραίτητο εξοπλισμό στο σπίτι τους καθώς και τι γίνεται σε ένα σπίτι δύο εκπαιδευτικών που μπορεί να υπάρχουν και 3 παιδιά (μαθητές και αυτοί σε κάποιο άλλο σχολείο) και θέλουν να δουλέψουν όλοι. Το ίδιο ακριβώς φυσικά και στο σπίτι του κηδεμόνα. Αφήνουμε ασχολίαστο ότι ένας μαθητής θα παρακολουθήσει ψηφιακή τάξη από το κινητό. Αφήνουμε ασχολίαστο το γεγονός πως δεν υπάρχει απάντηση για τα παιδιά χωρίς την ηλεκτρονική δυνατότητα να κάνουν τα παραπάνω. Αφήνουμε ασχολίαστο ότι ελάχιστοι είναι εκπαιδευμένοι σε αυτό που συμβαίνει, και όλα γίνονται από το φιλότιμο των εκπαιδευτικών να προσφέρουν. Αφήνουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουμε μάθει, ότι για γεγονότα που δεν γνωρίζουμε, χρειάζονται αργοί βηματισμοί και ίσες ευκαιρίες σε όλους για εκπαίδευση και όχι δήθεν να τρέχουμε για να δείξουμε ότι εμείς είμαστε πρώτοι. Σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, όπως κάνουμε χρόνια τώρα, έστω και με ελάχιστα μέσα, ώστε και μεις να συμβάλουμε στο να σταθούμε όλοι όρθιοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να περάσουν οι μαθητές μας όσο γίνεται πιο ανώδυνα όλη αυτή τη κατάσταση. Θα τα σχολιάσουμε όμως όλα όταν έρθει η ώρα. Ελπίζουμε στην κατανόηση και την συμπαράσταση σας.

Με εκτίμηση, 
οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ