ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

        Μας αρέσουν τα βιβλία. Μέσα σ' αυτά βλέπουμε ωραίες εικόνες, ωραίες λέξεις και κάνουμε όμορφα όνειρα. Μέσα από αυτά βλέπουμε τον εαυτό μας και αυτόν που θα θέλαμε να γίνουμε.
        Μας αρέσει και η ενημέρωση. Μας αρέσει να μαθαίνουμε πώς να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας, ώστε να κάνουμε την γειτονιά μας, το σχολείο μας, τον τόπο μας λίγο καλύτερο, λίγο ομορφότερο.
        Στον χώρο του δημοτικού κήπου, τα συνδυάσαμε και τα δύο. Η Γ' και Δ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε την Πέμπτη που μας πέρασε την παιδική βιβλιοθήκη Χανίων, η οποία διαθέτει πάνω από 20.000 τόμους βιβλίων. Την ίδια στιγμή όμως, μας περίμενε και η ενημέρωση στη γωνία. Έτσι, αρχικά παρακολουθήσαμε και ενημερωθήκαμε γύρω από ένα περιβαλλοντικό θέμα που πλήττει από πέρυσι τον τόπο μας : τις πλημμύρες. Μάθαμε τι να κάνουμε, πώς να προστατευτούμε και γενικά τι χρειάζεται να ξέρουμε γύρω από το θέμα αυτό! Δεν μείναμε όμως εκεί, γιατί στο τέλος παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια!!     
      Σειρά είχαν τα βιβλία. Μόλις μπήκαμε μες στη βιβλιοθήκη, θαυμάσαμε αρχικά τον χώρο της. Έπειτα, η συντονίστρια των προγραμμάτων, κ. Ρούλα, μας μίλησε για τα όνειρα που κάνουμε είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά μάτια. Ακούσαμε για τα όνειρα, μιλήσαμε για αυτά και γεμίσαμε με χρώματα και εικόνες!!! Ήταν πολύ όμορφα!!!








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ