ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ

        Σήμερα, με τα παιδιά του σχολείου μας, επισκεφτήκαμε ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο της περιοχής μας,τον Πύργο των Βουκολιών.Στο σημείο αυτό ,το 1897 ,ο τακτικός ελληνικός στρατός- με επικεφαλής τον Τιμολέοντα Βάσσο και με τη συνδρομή Κρητών επαναστατών -έδωσε την πρώτη νικηφόρα μάχη εναντίων των Τούρκων ,καταλαμβάνοντας και καταστρέφοντας το εχθρικό οχυρό  που δέσποζε πάνω στο λόφο και καταδυνάστευε τα χωριά της περιοχής .
       


Στη θέση του τώρα ,πάνω στα ερείπεια του τείχους, έχει κατασκευαστεί ένα πέτρινο μνημείο  σε σχήμα πύργου ,αφιερωμένο στους πεσόντες .Μάλιστα ,όπως άλλωστε αναφέρει  και η πέτρινη επιγραφή που βρίσκεται αναρτημένη  πάνω του, το μνημείο κατασκευάστηκε το 1998 κατόπιν ενεργειών του σχολείου μας .  
     Αξίζει  επίσης να αναφερθεί ότι στη μάχη που δόθηκε εδώ  μετείχε και ο παππούς του σημερινού προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια , ο Ναπολέων Παπούλιας ,και για το λόγο αυτό , ο Πρόεδρος έχει τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που γίνονται  στις 7 Φεβρουαρίου .
    Ταυτόχρονα ,τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την όμορφη φύση της περιοχής ,να παίξουν και να δημιουργήσουν όμορφες  συνθέσεις επιδεικνύοντας φαντασία και οικολογική διάθεση .                      







                                                  ανάρτηση : Μακαρώνας Ματθαίος  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ